Werkwijze

Stap 1: Voorbespreking

We bespreken altijd vooraf in de zaak of telefonische wat uw wensen zijn voor de gekozen fotoshoot. Hoe werken we de foto's af? Welke kleding draagt u het liefst?

Stap 2: De fotoshoot

Op de afgesproken dag, tijdstip en locatie treffen we elkaar. In ongeveer een uurtje zorg ik ervoor dat iedereen zich ontspannen voelt voor de lens voor het beste resultaat!

Stap 3: Voorselectie

Ik maak een eerste selectie met de beste portretfoto's.

Stap 4: Viewing/bestelling

Tijdens een gezamenlijke viewing selecteren we samen de beste foto’s. Ook kunnen we de afwerking bespreken.

Stap 5: Afhalen

We werken de portretfoto's naar wens af. U kunt de foto’s en/of fotoproducten ophalen bij de fotostudio of laten versturen (extra meerkost).

 •   Ontvang ik ook digitale bestanden? Zitten deze bij de reportage prijs?

  Nee u ontvangt geen originele digitale bestanden. De reportage prijs dekt de kosten van het fotograferen, de voorbereiding en de nabewerkingen, huur licentie software, webruimte, investering in materiaal, achtergronden en accessoires en de wettelijke verplichtingen zoals het afdragen van belastingen, btw en sociale lasten, boekhouding, verwarming electriciteit enz.

  Bij elk aangekocht beeld ontvangt u gratis het social media bestand (800 pixels) incl logo om te gebruiken voor uw telefoon of social media.

 •   Kan ik ook digitale bestanden nabestellen?

  U kunt digitale bestanden uit de fotoshoot ook bestellen

  Ja dat kan zeker, ze worden aangeboden in pakketen van 10,20 en 40 bestanden.

  Bij een professionele fotograaf kiest u voor kwaliteit en onze kennis om tot een perfect resultaat te komen. Daardoor hebben professionele afdrukken een andere prijscategorie dan online bedrijven die uw foto’s zonder correcties van belichting en kleuren kunnen afdrukken. Met een professionele afdruk wordt de best mogelijke afwerking wat betreft materiaal, uitsnit, belichting, kleuren, opmaak en exclusief design verzekerd.

  Voor bedrijfsfotografie wordt er een offerte op maat gemaakt.

 •   Mag ik de digitale bestanden publiceren?

  Als u de bestanden koopt heeft u de auteursrechten gekocht en bent u vrij deze te gebruiken voor eigen persoonlijk gebruik. Publicatie zonder onze toestemming is ook verboden en strafbaar, net als het weghalen van het watermerk. Er rusten wettelijke auteursrechten op de foto’s.

  Als u foto’s publiekelijk gebruikt zoals op social media is dat toegestaan met naamsvermelding. Wanneer u de foto’s commercieel wilt gebruiken dan is er altijd goedkeuring van de fotograaf nodig.

 •   Hoe kan ik het best een afspraak maken?

  Fotoshoots worden uitsluitend ingepland op afspraak. U kunt telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend langskomen bij de fotostudio. Heeft u een cadeaubon, kortingsbon of bongobon? Meld dit dan vooraf.

 •   Kan ik een fotoshoot annuleren?

  Dit is geen probleem. Ik werk graag met een wederzijds respect en hebben alle begrip dat u wegens ziekte of onvoorziene omstandigheden de afspraak wilt annuleren. Daarom vraag ik u om dit op tijd door te geven zodat we een nieuwe datum kunnen inplannen.

 •   Hoe verloopt een fotoshoot?

  Een spontane fotosessie is zeker mogelijk in een fotostudio of op locatie. Vooraf horen we graag wat uw wensen zijn om zoveel mogelijk hieraan te voldoen. Tijdens de shoot leg ik u uit wat er allemaal mogelijk is en welke poses aangenomen kunnen worden.

  Gelieve stipt aanwezig te zijn. Bent u wat later, laat het ons dan weten. Het kan daarom handig zijn dat u mobiel bereikbaar bent. De fotoshoot wordt vereffend na de fotosessie. Dit kan cash of met een Bancontact-App.

 •   Hoe lang duurt een fotoshoot?

  Gemiddeld duurt een fotoshoot 1 uur. Dit kan sterk verschillen afhankelijk van het onderwerp. De studiotijd kan verlengt worden voor €40,- per half uur.

 •   Welke kleding trek ik aan voor een fotoshoot?

  De beste keuze voor een fotoshoot is kleding waarin u zich prettig in voelt!

  Over het algemeen werken we graag met ofwel lichte tinten ofwel met donkere tinten.

  Lichte tinten met een lichte achtergrond of donkere kleding met een donkere achtergrond.

  Tips:

  • Draag geen drukke prints of teveel verschillende motieven.
  • We werken graag met jeans broeken of -rokken. Deze hebben mooie grijsschakeringen in wit-zwart fotografie.
  • Hemden en blouses (eventueel met franjes) ogen mooier dan T-shirts.
  • Bij kleurenfoto's hebben we dan ook graag kleur in de kleding. Maak er echter geen kleurdoos van en stem de kleding af op elkaar als u met verschillende personen bent.
  • Weet u het niet zo goed? Breng dan gerust wat extra kleding mee. We adviseren u graag bij de keuze.
 •   Hoe wordt mijn bestelling verwerkt?

  Elke bestelde foto wordt professioneel bewerkt qua intensiteit, kleur, beelduitsnede etc.

  Kleine vlekjes of 'ongemakjes' kunnen geretoucheerd worden indien gewenst.

  Afgewerkte producten kunnen worden afgehaald in de fotostudio. U kunt cash betalen of via de Bancontact- APP of bank-app. Bij verzending van bestellingen per post zijn wij niet verantwoordelijk voor schade toegebracht tijdens de levering. De betaling dient vooraf te gebeuren voor levering.

 •   Hoe kan ik mijn foto's kiezen na de fotoshoot?

  Ik neem contact met u op om een afspraak te maken om de foto’s te bekijken. U kunt tijdens deze afspraak een keuze maken welke foto’s u wilt bestellen. Aan de fotoshoot zit geen aankoopverplichting. Ik werk ook niet met pakketten.

  Tijdens de viewingsessie gaan de samen de foto’s bekijken en selecteren. Er zijn veel diverse afdrukmogelijkheden voor de foto’s zoals een mooi album, fotobox, foto op blok of wanddecoratie. Bekijk hier de verschillende mogelijkheden.

  U ontvangt contact bladeren waarop alle foto's die genummerd zijn, om de gemaakte beelden online te bekijken. Deze foto’s mogen niet misbruikt of gekopieerd worden voor andere doeleinde. U kunt deze foto’s online bekijken om thuis rustig een keuze te kunnen maken, daarom bevatten deze foto’s ook een watermerk. Bij een bestelling ontvangt u het social media bestand er gratis bij.

 •   Kan ik later nog foto's bij bestellen?

  Er is een mogelijkheid om foto’s of producten later nog na te bestellen. Via de contact bladeren met alle foto's die genummerd zijn, is er een mogelijkheid om ook bijbestellingen doen. Ontdek hier enkele afwerkingsmogelijkheden en producten die we aanbieden in onze winkel. Neem hier al een kijkje.

 •   Make-up tips voor jouw volgende fotoshoot

  Of het nu een fotoshoot is of een avondje uit, je wilt altijd goed op de foto staan Een goede make-up is ‘altijd' van belang, maar wanneer je een (professionele) fotoshoot gepland hebt staan.

  Waarom?

  Met make-up kun je het gezicht extra doen opvallen. Je kan ogen benadrukken en het gezicht van je model er zelfs compleet anders door laten lijken. 

  Mooie momenten vastleggen

  Zou je graag eens een fotoshoot doen? Laat je dan zeker professioneel opmaken. Door onze ervaring weten wij bijvoorbeeld hoeveel foundation en blush nodig is om te weerstaan aan de flits van de fotograaf, zonder dat het er té opgemaakt uitziet.

  Make-up

  Sensi:  Sint-Truiden    011 37 38 10     of bekijk de website
  Make-up Klassevol:  Jeuk    0477 18 29 09     of bekijk  https://www.klassevol.be/

   

 

Pasfoto’s

Heeft u direct een pasfoto nodig voor bijvoorbeeld uw identiteitskaart, rijbewijs of visum? Bekijk hier de kosten.

Lees meer

Cadeaubon

Op zoek naar een origineel geschenk? Kies dan voor een fotografie cadeaubon. Leuk om te geven, nog leuker om te krijgen!

Lees meer
Meer nieuws
 • Fotoshoots

  Fotoshoots

  Sandra verzorgt diverse fotoshoots met als motto: Iedereen is uniek en prachtig op hun eigen manier!

  Boek nu!

Om jou zo goed mogelijk te helpen de juiste informatie te vinden, gebruiken we cookies op deze website. Hiermee kunnen we (soms in samenwerking met derden) jouw internetgedrag volgen. Als je verder gaat op deze website, gaan we er vanuit dat je daar akkoord mee bent. Meer weten? Bekijk onze cookiepagina.